Veel gestelde vragen - De Tuinkamer Specialist
16373
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16373,bridge-core-3.0.1,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen terrasoverkapping veranda tuinkamer

Vragen m.b.t. uw terrasoverkapping, veranda of tuinkamer? Montage, opmeten en/of onderhoud? Een serviceabonnement? We hebben alle vragen/richtlijnen even op een rijtje gezet, zodat u snel weer verder kunt.

Algemene vragen:

Monteren jullie overkappingen/veranda's/tuinkamers door heel Nederland?

Wij zijn actief in het driehoeksgebied Den Haag, Rotterdam, Hellevoetsluis. In dit gebied kunnen wij onze service garanderen en snel bij u ter plaatse zijn. Projecten buiten dit gebied? Neem even contact op!

Komen jullie op locatie langs om de overkapping/veranda/tuinkamer in te meten?

Wij komen altijd langs om alles op te meten, zodat wij zeker zijn dat alle maten kloppen en u als klant een tevreden oplevering heeft.

Dient u een bouwvergunning aan te vragen voor het plaatsen van een overkapping/veranda/tuinkamer?

In veel gevallen is er geen vergunning nodig om een terrasoverkapping, veranda of tuinkamer te bouwen. Echter, afhankelijk van de grootte en locatie van de overkapping/veranda of tuinkamer, kunnen er beperkingen gelden. Het is belangrijk om dit te controleren bij uw gemeente voordat u met de bouw begint. Bij twijfel helpen wij u graag op weg.

Op de plek waar de nieuwe overkapping/veranda/tuinkamer komt, hangt nog oude zonwering, of staat er nog een oude overkapping. Verwijderen jullie dit, of moet ik dit zelf doen?

Bestaande zonwering wordt in de meeste gevallen gratis of tegen een geringe vergoeding door ons verwijderd en afgevoerd. Als bij maatopname blijkt dat het een tijdrovende klus is, dan geven wij u vooraf aan wat precies de kosten zullen zijn voor verwijdering van de oude zonwering, of overkapping.

Heeft een overkapping/veranda/tuinkamer een fundering nodig?

Onze terrasoverkappingen/veranda’s/tuinkamers zijn gemaakt van hoogwaardig aluminium voorzien van een glasdak, gemaakt van gehard veiligheidsglas. Hierdoor is het gewicht hoog, waardoor een fundatie altijd nodig is, om verzakking te voorkomen.

Welke fundatie opties zijn er voor een terrasoverkapping/veranda/tuinkamer?
  • een reeds bestaande betonnen fundatie
  • Krinner fundatieschroeven
  • heipalen.

Alles is afhankelijk van de bodem in uw specifieke situatie, maar ook uw wensen en/of budget kunnen mee wegen. Let wel: Bij langdurige droogte kan de bodem altijd verder inklinken. Heipalen gaan diep de grond in, waardoor inklinkende grond geen gevolgen heeft voor de grond en bebouwing.

Het doek van mijn bestaande serrezonwering is kapot, kan dit gerepareerd worden?

Een terrasoverkapping/veranda/tuinkamer is vaak voorzien van serrezonwering. Kapotte doeken van ondergemonteerde of bovengemonteerde serrezonwering kunnen niet gerepareerd worden. Wij kunnen dit doek in de meeste gevallen wel vervangen.

Voeren jullie onderhoud, service én reparaties uit voor mijn terrasoverkapping/veranda of tuinkamer?

Wij voeren onderhoud, service en reparaties uit voor terrasoverkappingen, veranda’s en tuinkamers. Voor totale ontzorging bieden wij tevens een jaarlijks onderhouds- en serviceabonnement aan. Omdat elke overkapping, veranda en tuinkamer anders is kwa situering, grootte en aanvullende opties, betreft dit altijd een abonnement op maat.

Wat is het verschil tussen een Weinor, Pallazzo en/of Brustor tuinkamer?

Weinor, Pallazzo én Brustor zijn allen gerenommeerde merken welke hoogwaardige terrasoverkappingen, veranda’s en tuinkamers aanbieden. Hoewel al deze merken kwaliteit en design combineren, kunnen er verschillen zijn in stijl, materiaalgebruik, toepassing en prijs. Wij raden u aan om een bezoek te brengen aan onze showroom, waar wij samen alle opties kunnen bekijken en vergelijken om de terrasoverkapping, veranda of tuinkamer te vinden die het beste bij uw terrassituatie, wensen, doel en budget past.

Hoe lang duurt de installatie van een tuinkamer?

De installatietijd van een tuinkamer is afhankelijk van de grootte, het ontwerp en de complexiteit van de constructie. Gemiddeld duurt de installatie 2-4 dagen. Ons team van ervaren monteurs zorgt ervoor dat de installatie soepel en efficiënt verloopt.

Waarom een glasdak?

Glas is én blijft mooi, waardoor een glasdak zeer duurzaam is met het oog op de lange termijn. Daarnaast is het zeer makkelijk te reinigen, ook als het voor een lange tijd héél vies is geweest. Met een glasdak ziet een terrasoverkapping, veranda of tuinkamer er oprecht stralend uit en de natuurlijke lichtinval in je woonkamer blijft gewoon behouden. Voor de glaspanelen wordt gebruik gemaakt van hoge kwaliteit gehard veiligheidsglas, wat decennia mee gaat. Daarnaast geven de hoge kwaliteit glaspanelen extra stevigheid aan de constructie.

Waarom wij geen polycarbonaat gebruiken?

Onder invloed van UV-licht wordt polycarbonaat altijd broos. Hierdoor kan mos, sediment en vuil zich vast hechten, met als gevolg lelijke en blijvend verweerde platen, welke om de paar jaar vervangen dienen te worden, omdat ze desintegreren. De natuurlijke lichtinval blijft niet behouden, waardoor het in de woonkamer erg donker wordt. Daarnaast is polycarbonaat een zeer licht materiaal, welke geen additionele stevigheid aan de constructie geeft. Bij reiniging van het dak, kun je bijv. niet op het dak staan en bij reiniging van de panelen met een doek, kun je bij teveel druk de panelen breken. Al helemaal als de platen broos zijn geworden.

Hoe onderhoud ik mijn terrasoverkapping, veranda of tuinkamer?

Terrasoverkappingen, veranda’s en tuinkamers van Weinor, Pallazzo en Brustor zijn ontworpen met onderhoudsvriendelijke materialen. Regelmatig reinigen met water en een mild schoonmaakmiddel is meestal voldoende. Controleer en onderhoud ook de bewegende delen zoals schuifdeuren en (serre)zonwering om ervoor te zorgen dat ze soepel blijven functioneren.

Is mijn tuinkamer geïsoleerd?

Tuinkamers zijn niet geïsoleerd zoals een traditionele woninguitbreiding. Ze bieden echter wel bescherming tegen wind en regen, en kunnen worden uitgerust met verwarmingselementen om het comfort in de koudere maanden te verhogen.

Onderhouds- en serviceabonnement voor terrasoverkapping/veranda of tuinkamer?

Wilt u geen omkijken naar onderhoud hebben? Vraag naar ons op maat gemaakte onderhouds- en serviceabonnement, zodat alles in top staat is én blijft!

Onderhoud en service wordt aan het begin van het jaar ingepland, zodat uw terrasoverkapping/veranda/tuinkamer in het voorjaar weer helemaal spik en span is voor gebruik gedurende de warme maanden.

Moet ik alles van tevoren betalen of erna?

Bij opdracht vragen wij een aanbetaling van 20%, het restant betaalt u binnen 8 dagen na plaatsing.

Welke garanties heb ik?

Voorberg Zonwering BV is lid van ROMAZO. Romazo is een keurmerk die ervoor zorgt dat u als eindgebruiker zorgeloos kunt genieten van de producten die geleverd zijn door leveranciers die aangesloten zijn bij deze organisatie. Bedrijven die bij Romazo zijn aangesloten hebben vakmanschap, kwaliteit en service hoog in het vaandel staan. Het keurmerk focust zich op de productgroepen zonwering, rolluiken en buitenleven.

Heeft u nog meer vragen? Neem dan gerust contact met ons op, of breng een bezoek aan onze showroom. We helpen u graag verder met het kiezen van de perfecte terrasoverkapping, veranda, tuinkamer, zonwering en/of raamdecoratie en beantwoorden graag al uw vragen.

De verschillende specialisaties van Voorberg Zonwering BV zijn onder diverse websites ondergebracht. Neem een kijkje en bewonder wat er allemaal verkrijgbaar en mogelijk is.